Kevään 2017 yhteisvalinta

Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan nettisivut on päivitetty kevään 2017 yhteisvalintaan liittyvillä tiedoilla. Hakuaika on 15.3.-5.4.2017 ja haku tapahtuu Opintopolku.fi -palvelun kautta. Huom! Kaikki yliopistot eivät ole vielä päättäneet kevään 2017 aloituspaikkamääriä, joten näiden tietojen osalta sivut ovat vielä puutteellisia.

Kevään 2017 valinnassa otetaan uusia opiskelijoita myös pelkällä todistusvalinnalla. Kunkin hakukohteen aloituspaikoista täytetään enintään 20 % ylioppilastutkinnon arvosanojen perusteella annettavien pisteiden osoittamassa paremmuusjärjestyksessä. Hakukohteisiin, joissa käytetään haastattelua, ei valita ylioppilastodistusten perusteella.

Yhteispistevalintapisteiden perusteella täytetään aloituspaikoista hakukohdekohtaisesti noin 50 % ja koepistevalintapisteiden perusteella noin 30 %.

Valittavista 60 % valitaan yliopistolain 36 §:n tarkoittamalla tavalla hakijoista, jotka eivät ole aikaisemmin suorittaneet Suomen koulutujärjestelmän mukaista korkeakoulututkintoa eivätkä vastaanottaneet korkeakoulututkintoon johtavaa opiskelupaikkaa (ns. ensikertalaiskiintiö). Todistusvalinnassa otetaan huomioon ainoastaan ensikertalaiset hakijat.

Voit tutustua tarkemmin haku- ja valintaperusteisiin näiden nettisivujen kautta. Kunkin yliopiston hakukohteiden koulutuskuvaukset ja valintaperusteet julkaistaan Opintopolku.fi -palvelussa lokakuun loppuun mennessä.

Valikko