Hanken

Hanken (Svenska handelshögskolan), joka on Suomen ainoa itsenäinen kauppakorkeakoulu, tarjoaa ekonomikoulutusta ruotsiksi ja englanniksi. Hankenin katsotaan kolmen kansainvälisen laatuleimansa ansiosta kuuluvan maailman kauppakorkeakoulujen parhaimman 1 % joukkoon. Tarjoamme sinulle kansainvälisesti suuntautuneen ja arvostetun koulutuksen johon sisältyy kansainvälistymisjakso ulkomailla.  Meillä luot pitkäkantoiset verkostot, saat henkilökohtaista ohjausta ja luot pohjan urasi seuraaville menestyksellisille askeleille. Hanken toimii kaupungin sydämessä Helsingissä ja Vaasassa. Kauppatieteellisen yhteisvalinnan kautta opiskelijat valitaan molempien kampusten ruotsinkieliseen kandidaatin- ja maisterintutkintokoulutukseen.

Hanken

Hakukohteet

Hanken on keväästä 2018 lähtien mukana kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa. Hankenilla on yhteisvalinnassa kaksi hakukohdetta

  • Ekonomi, ekonomie kandidat och ekonomie magister
    (3 år + 2 år), Vasa
  • Ekonomi, ekonomie kandidat och ekonomie magister
    (3 år + 2 år), Helsingfors

Valintamenettely

Hankenin kandidaatintutkintoa suorittamaan valitaan 2019 yhteensä 300 uutta opiskelijaa, joista 250 kauppatieteellisen yhteisvalinnan kautta: 180 uutta opiskelijaa Helsingin campukselle ja 70 uutta opiskelijaa Vaasan campukselle. Valintamenettely noudattaa kauppatieteellisen yhteisvalinnan kriteerejä ja prosessia. 60 % valitaan ylioppilastutkintotodistustensa perusteella. Hakijat jotka eivät todistuksensa perusteella tule valituiksi osallistuvat valintakokeeseen, jonka perusteella loput 40 % opiskelupaikoista jaetaan.

Hankenille haetaan yhteisvalinnassa, opintopolku.fi, ja valintakoe on 2018 lähtien kaikille kauppatieteellisille koulutuksille yhteinen. Ruotsinkielisen valintakokeen voi kirjoittaa Helsingissä, Vaasassa, Turussa tai Maarianhaminassa.

Vähintään 70 % 2019 valittavista tulee olla ns. ensikertalaisia, eli hakijoita joilla ei ole aikaisemmin suoritettua korkeakoulututkinto Suomesta eivätkä ole aiemmin ottaneet vastaan opiskelupaikkaa korkeakoulututkintoon johtavasta koulutuksesta.

Korkeakoulun tai hakukohteen priorisoinnista ei anneta 2018 lähtien lisäpisteitä.

Valikko