Ohjeet valintakoetta varten

Tutustu näihin ohjeisiin HUOLELLA!

Hakijoille on lähetetty sähköposti ke 3.6. mennessä. Jos et ole saanut viestiä, tarkista roskapostikansio. Jos et ole saanut sähköpostia, ota yhteyttä yliopistoon, jonne olet menossa valintakoetta tekemään.

Sairastuminen ja valintakokeet

Jos sinulla on todettu koronavirustartunta ja sinut on määrätty eristyksiin, et voi osallistua valintakokeeseen.

 • Jos sinut on määrätty karanteeniin, et voi osallistua valintakokeisiin.
 • Vaikka sinulle ei olisi todettu koronavirustautia, mutta sinulla on lieviä flunssan oireita kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua tai kuumetta, sinun ei tule osallistua valintakokeeseen. Voit osallistua valintakokeeseen, jos oireiden alkamisesta on kulunut kaksi viikkoa ja olet ollut oireeton vähintään kaksi vuorokautta.
 • Jos olet käynyt koronavirustestissä etkä ole vielä saanut tuloksia, et voi osallistua valintakokeisiin.
 • Jos saavut valintakokeisiin ulkomailta, tulee sinun noudattaa THL:n ohjeistusta kahden viikon omaehtoisesta karanteenista.

Sinun tulee varautua esittämään henkilöllisyytesi jo ulkoalueella. Kaikkien osallistujien henkilöllisyys tarkastetaan myös ennen saliin ohjaamista, joten pidä huoli siitä, että sinulle on henkilöllisyyspaperit* mukana ja että saavut sinulle ilmoitettuun paikkaan ilmoitettuna aikana. (*virallinen, voimassa oleva henkilötodistus, passi, kuvallinen poliisin myöntämä henkilökortti, suomalainen ajokortti, EU-/ETA-alueella myönnetty kuvallinen henkilökortti.)

Myöhässä saapuvia ei oteta kokeeseen. Sinun tulee olla sinulle osoitetussa paikassa oikeaan aikaan.

Kokeeseen tulee ottaa mukaan:

 • Kuvallinen henkilöllisyystodistus* ilman henkilöllisyystodistusta et pääse valintakokeeseen
 • Kuulakärkikynä

Voit ottaa kokeeseen mukaan:

 • Yksi korkillinen juomapullo (ei saa sisältää kahvia tai energiajuomaa)
  • Eväät ei ole sallittu (pl. yksilölliset järjestelyt)
 • Kokeen aikana mahdollisesti tarvittavat lääkkeet. Lääkkeet on poistettava alkuperäisistä pakkauksista, pl. painopakkaukset. Esitä lääkkeet valvojalle saliin mennessäsi.
 • Kertakäyttöiset korvatulpat. Sinulla saa olla mukana kertakäyttöiset korvatulpat, joiden tulee olla avaamattomassa pakkauksessa. Ota huomioon, että tällöin et mahdollisesti kuule kokeessa annettavia lisäohjeita.
 • Varamaskeja

Muiden kuin listassa mainittujen tarvikkeiden mukaan ottaminen ja käyttäminen kokeessa on kiellettyä. Kiellettyjä ovat esimerkiksi:

 • Oma kello (oli sitten älykello tai tavallinen rannekello). Jokaisessa koesalissa on kello.
 • Nuuskan ja purukumin käyttö.
 • Omat nenäliinat. Nenäliinoja on saatavilla valintakoesaleissa.
 • Valintakokeessa ei saa käyttää värikyniä tai yliviivaustusseja.
 • Valintakokeeseen osallistuville annetaan käyttöön peruslaskutoimitukset käsittävä nelilaskin. Kaikenlaisten omien laskimien käyttö on kielletty.

Kasvomaski. Yliopistot edellyttävät valintakokeen osallistuvilta maskin käyttöä valintakokeissa. Suojahanskojen käyttö on sallittu. Maskia tulee käyttää koko valintakokeen ajan lukuun ottamatta lyhyitä juomataukoja. Muista ottaa mukaan myös varamaskeja. Tarvittaessa saat maskin koepaikalta valintakokeen valvojalta.

Matkapuhelin tulee sulkea (lentotila) ennen kokeen alkamista ja jättää laukkuun/takin taskuun valvojan osoittamaan paikkaan; valvojat ohjeistavat mihin voit jättää tavarasi kokeen ajaksi.

Kokeessa

Valvojat tarkastavat kirjoitusvälineesi saliin tultaessa ja ohjeistavat sinua siitä, mihin sinun tulee koesalissa istua.

Koepaperit on jaettu valmiiksi pöydille, mutta et saa koskea papereihin, ennen kuin valvoja antaa luvan. Kokeen alettua muista ensimmäiseksi kirjoittaa nimesi ja muut vaaditut tiedot koepapereihin. Kuuntele kokeen alussa annetut ohjeet tarkasti! Lue myös koepaperissa olevat ohjeet huolellisesti!

Linkit yliopistojen sivuille:

Aalto-yliopisto: https://www.aalto.fi/fi/hakijapalvelut/valintakokeet-aalto-yliopistossa-2021

Hanken: https://www.hanken.fi/sv/sok-till-hanken/kandidatutbildning/antagning-och-ansokan/intradesprov

Itä-Suomen yliopisto: https://www.uef.fi/fi/valintakokeet-2021

Jyväskylän yliopisto: https://www.jyu.fi/fi/hakijalle/nain-haet/valintakokeet/valintakokeiden-ajat-ja-paikat/8-6-2021-kauppatieteellisen-alan-yhteisvalinnan-valintakoe

LUT-yliopisto: https://www.lut.fi/opiskelu/hakeminen/kauppatieteellisen-alan-yhteisvalinnassa/valintakoe

Oulun yliopisto: https://www.oulu.fi/yliopisto/valintakokeet

Tampereen yliopisto: https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/yhteishaku/tampereen-yliopiston-valintakokeet

Turun yliopisto: https://www.utu.fi/fi/opiskelijaksi/hakeminen/valintakokeet

Vaasan yliopisto: https://www.univaasa.fi/fi/koulutus/kandidaattiohjelmat/nain-haet/kauppatieteellisen-alan-yhteisvalintakoe

Åbo Akademi: https://www.abo.fi/studera-hos-oss/antagning/urvalsprov/

Edellinen artikkeli
Todistusvalinnan tulokset julkaistu 27.5.2021
Seuraava artikkeli
Kauppatieteellisen alan yhteisvalinta, valintakoevalinta 2021